29. Ditt nya digitala arbetssätt – vad tycker du, och vad säger forskningen?

Ett samtal med Lena Lid Falkman, forskare i arbetslivsvetenskap vid Karlstad Universitet, om virtuella team och ledarskap på distans - och våra nya arbetssätt i digitaliseringens spår.

Lise & Stefan diskuterar med Lena Lid Falkman, forskare i arbetslivsvetenskap vid Karlstad Universitet, om virtuella team och ledarskap på distans.

Vi har alla våra egna personliga åsikter om hur detta fungerar, men vad säger egentligen forskningen? 

I det här avsnittet snackar Lise och Stefan med Lena Lid Falkman, forskare i arbetslivsvetenskap vid Karlstads Universitet, om virtuella team och ledarskap på distans – och våra nya arbetssätt i kölvattnet från digitaliseringen av arbetslivet. 

Det blev ett engagerat samtal mellan tre entusiaster om hur coronaåret 2020 förändrat vårt sätt att arbeta, samarbeta och leda i det digitala (Äntligen!?). 

Vad behöver ledare och medarbetare tänka till kring i det nya digitala arbetslivet, oavsett om man jobbar hemifrån eller på plats?

Hur får vi till ett bra samarbete och gruppkänsla utan att ses?  

Lena forskar kring just denna typ av spännande frågor om hur tekniken förändrar hur vi arbetar, samarbetar, lever och leder. 

Vi diskuterar vad som fungerar bra och mindre bra, och vad som kan komma att bli bestående även efter pandemin.  

Många jobbar nu i skarpt läge tillsammans fast isär. Detta ställer högre krav på alla i en organisation. Ledare behöver lära sig att leda medarbetare både på plats och på helt andra ställen. Och mycket mer.

Häng med och lyssna till Lenas bästa tips för både ledare och medarbetare. Det blir också en hel del spaningar om vad vi kan förvänta oss av framtiden 

Alla avsnitt av Be digital-podden och fler verktyg för din digitala resa hittar du på: https://be-digital.se

TechTalk om Virituella team och ledarskap på distans

Compares TechTalk om virtuella team och ledarskap på distans som Lena höll under hösten blev ett av de mest uppskattade. Kanske är det inte så konstigt med tanke på att vi just nu lever mitt i ett enormt digitalt experiment. Tekniken för att jobba digitalt har vi haft länge, men coronapandemin har fungerat som en stor nudge för kanske den snabbaste globala beteendeförändring vi någonsin sett.

Här kan du se Lenas TechTalk om Virituella team och ledarskap på distans

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar