30. Konsten att bli en datadriven organisation – nya outnyttjade möjligheter i digitaliseringens spår

Lise och Stefan intervjuar Fredrik Svensson, affärsutvecklare på Redpill Linpro och specialist på öppen källkod, om vad det kan innebära för företag att jobba datadrivet idag och i framtiden.

Lise och Stefan intervjuar Fredrik Svensson, affärsutvecklare på Redpill Linpro och specialist på öppen källkod, om vad det kan innebära för företag att jobba datadrivet idag och i framtiden.

Digitaliseringen innebär att data blir lättare tillgänglig på nya sätt. Det skapar helt nya möjligheter för företag, myndigheter och människor att utveckla sina verksamheter och erbjudanden på!  

Vad innebär det att jobba datadrivet som organisation?  

Vilken typ av värdefulla data finns det hos företag idag? 

Vad är “öppen data” och “öppen källkod? 

Hur gör man rent praktiskt för att komma igång? 

Det och mycket mera diskuterar Lise och Stefan tillsammans med Fredrik Svensson, Chief Business Development OfficerRedpill Linprospecialist och evangelist kring öppen källkod. 

Redpill Linpro är ett av Nordens ledande Open Source företag. Öppen källkod, eller Open Source, är programvara som är utvecklad och byggd på källkod som är öppen för vem som helst att använda, ändra och utveckla samt sprida vidare. Fredrik förklarar allt detta och ger många konkreta exempel kring hur man kan använda olika slags data för att lyckas idag. Han ger sina allra bästa tips för att praktiskt komma igång. 

Fredrik är också ordförande i Compare – klustret för den digitala sektorn i Värmland. Hör Fredriks tankar om framtiden och digital utveckling, kompetens och innovation för Värmland och Sverige! 

Här hittar du Fredrik på LinkedIn

Läs mer om Redpill Linpro 


Be digital-podden är en podd för dig som vill va digital idag och i framtiden som ledare, entreprenör och företagare. Be digital-podden presenteras av Compare i Värmland. På be-digital.se och i din poddspelare hittar du alla tidigare och framtida avsnitt. Häng på!  

 

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar
Hitta digital kompetens!