34. Konsten att digitalisera ett sågverk! Intervju med Ahmed Nasrullah, Moelven

Hur digitaliserar man ett sågverk? Den frågan fick Ahmed Nasrullah, utvecklingsingenjör på Moelven, besvara i det här avsnittet av Be digital-podden. Här delar han med sig av Moelvens digitala resa, en resa som bland annat inneburit helt nya sätt arbeta på, öppet och tillgängligt för alla.

Lise Bergqvist och Stefan Skoglund intervjuar Ahmed Nasrullah, utvecklingsingenjör på Moelven

Hur digitaliserar man egentligen ett sågverk?

I det här avsnittet av Be digital-podden har Lise Bergqvist och Stefan Skoglund från Compare besök av Ahmed Nasrullah, utvecklingsingenjör på Moelven i Värmland.

Moelven är en skandinavisk industrikoncern inriktade på trä, allt ifrån skog till färdiga hus

Sågverk har långa traditioner. Men med hjälp av IoT, sensorer, Big data och nya analysmetoder har Moelven fått en unik inblick i hur morgondagens sågverk kan se ut

Ahmed berättar om sitt och sina kollegors arbete med att innovera och digitalisera ett sågverk, och delar bland annat med sig av:

– det forskningsprojekt som ledde fram till helt nya sätt att arbeta på
– hur de gör data tillgängligt för alla
– nyttan med att ta beslut baserade på data
– hur de jobbar för att få med sig alla medarbetare i det här arbetet

Responsen som Moelven fått internt och de resultat som det har gett har varit fantastiska. Nu delar Ahmed med sig av Moelvens digitala resa så att fler kan dra nytta av deras kunskap och erfarenheter hittills! 

Läs mer om Det smarta digitala sågverket här

Ta kontakt med Ahmed via LinkedIn

 


Via Be digital, som drivs av Stiftelsen Compare i Värmland, kan du ansöka om kostnadsfria experttimmar för att få stöttning i din digitala resa. Erbjudandet gäller för alla värmländska företag oavsett bransch.
Ansök och läs mer här

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar
Hitta digital kompetens!