35. Från “turist” till digital besökare – hej Visit Värmland!

Aldrig har vi konsumerat upplevelser och platser som vi gjort det senaste året - genom internet. Hur kan en plats, och upplevelsen av den, förstärkas med hjälp av digital teknik? Den frågan diskuterade Stefan och Lise med Sarah Andrén från Visit Värmland.

Stefan och Lise intervjuar Sarah Andrén från Visit Värmland om framtiden inom besöksnäringen

Besöksnäringen är troligtvis en av de branscher som påverkats och påverkas mest av digitaliseringen. Kundernas köpbeteende ser idag helt annorlunda ut idag än för bara några år sedan och det fortsätter förändras snabbt. 

– Hur kan besöksnäringen dra nytta av digitaliseringens möjligheter på ett sätt som förstärker platsen och upplevelsen hos besökaren? 
Vad innebär det här för möjligheter för leverantörer av digitala tjänster? Vad bör de tänka till kring?
– Vad händer när vi får besökare till Värmland, från till exempel Kina, som har helt andra digitala vanor och betalningssätt än de vi använder här?
Vad är det som händer runt om i världen inom besöksnäring och hur påverkar det oss här i Värmland? 

Detta och mycket mera diskuterar Lise Bergqvist och Stefan Skoglund från Compare med Sarah Andrén från Visit Värmland.

Du hittar Sarah på LinkedIn här

Läs mer om Visit Värmland här

Lyssna även på avsnitt 28. Platsbaserade digitala upplevelser – framtiden inom besöksnäringen! – en intervju med Lotta Braunerhielm, forskare i kulturgeografi vid Karlstads universitet. Klicka här 


KOSTNADSFRI HJÄLP MED DIGITAL OMSTÄLLNING

Via Be digital, som drivs av Stiftelsen  Compare  i Värmland, kan du ansöka om kostnadsfria experttimmar för att få stöttning i din digitala resa. Erbjudandet gäller för alla värmländska företag oavsett bransch.

Ansök och läs mer här 

 

 

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar
Hitta digital kompetens!