38. Hur digitaliserar man en biljett? The Story of Tickster!

Så hur digitaliserar man en biljett? Den frågan ställde Stefan Skoglund till Fredrick Berntsson från Tickster - ett företag i stark tillväxt grundat i Värmland byggt av arrangörer för arrangörer.

Stefan Skoglund intervjuar Fredrick Berntsson från Tickster

Så, hur digitaliserar man egentligen en biljett? Den frågan ställde Stefan Skoglund från Be digital-podden till Fredrick Berntsson från Tickster – ett företag i stark tillväxt grundat i Värmland byggt av arrangörer för arrangörer.

I det här avsnitten delar han med sig av deras resa från av en av Sveriges största festivaler, Arvikafestivalen, där idén om Tickster föddes till hur de tacklat de nya utmaningar som Coronakrisen inneburit, där en hel bransch stått stilla i över ett helt år.

Att köpa våra biljetter till evenemang digitalt via vår mobiltelefon är idag en självklarhet för de flesta. För arrangörer innebär det här en enorm möjlighet att lära sig saker om kunden som köper biljetten och designa bättre events för sina besökare. Allt det som sker innan, under och efter ett evenemang jobbar Compare-företaget Tickster i Arvika och Göteborg med.

Häng med på deras resa från Arvikafestivalen till att bygga ett unikt biljetts- och kassasystem som i dag är Sveriges största, byggt av arrangörer för arrangörer!

Att personer tycker att det man levererar är fantastiskt – den kicken är bäst, Fredrick Berntsson, affärsutvecklare på Tickster och tidigare arrangör av Arvikafestivalen

Hör när Fredrick berättar om:

  • hur Tickster och deras arrangörer drar nytta av de insikter och lärdomar som data ger för effektivare flöden inom evenemang och hur de agerar och kan planera marknadsföring m.m. utifrån det för att göra bättre events.
  • “mobil first” och vad det innebär när allt blir mobilt.
  • hur Tickster jobbar för att öka helhetsupplevelsen av evenemangen både innan, under och efter evenemanget.
  • och inte minst hur de som team tacklat den kris som ledde till att i princip all försäljning försvann på mindre än två veckor när Coronapandemin slog till – från att ha sålt 25 – 30 000 biljetter per dag till att alla ville ställa in sina
    evenemang och hur de tacklade den omställningen och fortsatte att bygga vidare och utveckla företaget utifrån nya behov och förutsättningar.

Det – och mycket mera – får du ta del av i det här avsnittet av Be digital podden.

Värdefulla erfarenheter och tips för dig som företagare eller ledare som vill utveckla ett mer innovativt och digitalt företag – på riktigt!

Fredrick Berntsson på LinkedIn

Mer information om Tickster hittar du här 

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar
Hitta digital kompetens!