39. Konsten att starta upp en startup-accelerator, intervju med Stefan Skoglund, DigitalWell Ventures

I det här avsnittet hör du Stefan Skoglund, Innovation Manager och Startup Advisor på DigitalWell Ventures och Compare, berätta om hans egna erfarenheter och kunskaper kring entreprenörskap. Och inte minst om resan att starta nya svensk-norska startup-acceleratorn DigitalWell Ventures i Värmland och Oslo för att attrahera högkvalitativa startups som utvecklar digitala hälso- och välfärdstjänster i hela Norden och Baltikum.

Lise Bergqvist intervjuar Stefan Skoglund, DigitalWell Ventures, om konsten att starta en startup-accelerator

Att Stefan, som också är programledare för Be digital-podden, brinner för entreprenörskap, digital affärsutveckling och startups har vi förstått när vi fått ta del av olika entreprenörers resor i podden.

I det här avsnittet intervjuar Lise Bergqvist Stefan om hans egna erfarenheter kring entreprenörskap, hur det startade och hur han gjort verklighet av olika idéer längs vägen.

Men också hur han på olika sätt stöttar entreprenörer och inte minst i arbetet just nu med att stötta startups inom digital hälsa och välfärd i DigitalWell Innovationssupport och nya svensk-norska startup-acceleratorn DigitalWell Ventures i Värmland och Oslo.

Hör när Stefan delar med sig av:

  • hur man får saker att hända OCH vikten av att må bra under tiden
  • vad en startup i förhållande till ett nystartat företag är och vad det innebär att utveckla en digital produkt eller tjänst
  • de vanligaste fallgroparna för startups och vilka olika faser de oftast genomgår.
  • vad en accelerator är och hur Stefan och teamet kring DigitalWell Ventures jobbar för att stötta startups som utvecklar digitala hälso- och välfärdstjänster.
  • hur de gör för att bygga nätverket och ekosystemet kring dessa startups som lockar mentorer och investorer från hela världen.
  • möjligheterna inom DigitalWell Ventures och vad nästa steg i acceleratorns utveckling är.

Vi reder också ut begreppsförvirringen kring acceleratorer, inkubatorer och Science parks och lyfter alla de möjligheter som finns för startups med särskild inriktning på digitala hälso- och välfärdstjänster.

Lyssnare som är rädda för startup-floskler varnas!

Så vad väntar du på! Har du idéer som framtiden behöver?

Lyssna på det här avsnittet och kika på länkarna nedan

Enjoy!

Läs mer om DigitalWell Ventures här

DigitalWell Ventures på LinkedIn

Kontakta Stefan på LinkedIn

DigitalWell Innovationssupport

TechTalk: Techinvesteringar i Norden

 

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar