44. TECHWALK: Bäst med test, konsten att testa digitala hälsotjänster i offentlig sektor

Intervju med Richard Forsman, Geras Solutions och Mari Banck, Region Värmland

Värmland har successivt blivit en drivare kring testmiljöer för digital välfärdsteknik. 

I denna TechWalk möter vi Mari Banck, utvecklingsledare på Region Värmland, och Rickard Forsman, vd för Geras Solutions som intervjuas av Anders Milde på DigitalWell Arena om hur det går till att testa digitala tjänster i verklig miljö inom offentlig sektor och värdet av det.

Geras Solutions digitala plattform stöttar demensutredningar i tidigt skede. I dag lever cirka 150 000 svenskar med en demensdiagnos, och med en snabbt åldrande befolkning väntas antalet fördubblas de kommande 30 åren. Här kan digitala verktyg spela en stor roll för att korta utredningstiderna och bidra till en mer jämlik vård.

Hör Rickard Forsman berätta om sin entreprenörsresa värdet av testmiljöer för att tjänsterna ska kunna utvecklas, skalas upp och nå en bredare grupp människor.

Lyssna till Mari Bancks tankar kring hur man engagerar människor och medarbetare i att våga testa ny teknik, vilka erfarenheter det bidragit till och varför det behövs en brygga mellan företagen och offentlig sektor.

Så ta gärna på dig promenadskorna och ta del av:
– Vad innebär det att testa nåt i verklig miljö utifrån offentlig sektors perspektiv?
– Varför en brygga behövs mellan företagen och offentlig sektor
– Hur man engagerar människor och medarbetare att våga testa ny teknik och värdet av att ny teknik i ett tidigt skede når användarna såsom patienter och vårdpersonal

Avsnittet introduceras av Stefan Skoglund och Elin Fouganthine från Compare och DigitalWell Arena. Intervjun gjordes i samband med TechWalk som arrangeras av Compare under november 2021.

Läs mer om DigitalWell Arena:
https://digitalwellarena.se

Vill du ansöka till DigitalWell Arenas innovationssupport har du direktlänk här:
https://digitalwellarena.se/innovationssupport/

Läs mer om Geras Solutions:
https://www.gerassolutions.com

Testa på! 

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar