51. Mäta värdet av välfärdsteknik – om att mäta det omätbara!

I det här avsnittet intervjuar Anders Milde, från Compare, Karin Ahlin, forskare vid Karlstads Universitet, om att mäta det omätbara. Hör Karin berätta om hennes spännande forskning om att mäta värdet av välfärdsteknik i offentlig sektor och vilka utmaningar det innebär. Du får konkreta exempel på värden att mäta och viktiga saker att tänka till kring i utvecklingen av framtidens välfärdsteknik.

Anders Milde, från Compare, intervjuar Karin Ahlin, forskare vid Karlstads Universitet.

Behovet av att mäta värdet av välfärdsteknik i offentlig sektor är stort. Har du tänkt på hur det faktiskt går att mäta det som ibland uppfattas som omätbart? 

Någon som verkligen har tänkt på det är Karin Ahlin, forskare vid Karlstads Universitet, som är en av de forskare som är knutna till DigitalWell Arena som fokuserar på utvecklingen av framtidens hälsoinnovationer, som drivs av Compare.

I det här avsnittet intervjuar vår flygande poddreporter Anders Milde, Karin om hennes forskning om att mäta det omätbara och specifikt värdet av välfärdsteknik och vilka utmaningar det innebär

Du får bland annat reda på:

  • vilka värden som är de vanligaste att mäta i dagens bedömningar av digital välfärdsteknik.
  • vilken demografisk målgrupp som är starkt överrepresenterad som referensgrupp i testningen av välfärdsteknik.
  • exempel på välfärdsteknik som är etablerad och varför den fungerar.
  • viktiga saker att tänka till kring i utvecklingen av framtiden välfärdsteknik.
  • och vilken typ av välfärdsteknik som Karin själv känner starkast för.

Även om Karin i huvudsak pratar om välfärdsteknik inom äldreomrorgen gäller det även andra områden av välfärdsteknik. Eller för den delen andra områden där någon slags investering görs där man vill mäta värdet av satsningen.

Så lägg dig en stund i hängmattan, slappna av och lyssna och lär från Karin och Anders samtal om att mäta det omätbara.

Enjoy!

Be digital-podden är en podd för dig som är ledare, företagare och människa i en allt mer digital värld som drivs av Stiftelsen Compare och DigitalWell Arena i Värmland.

 

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar