40. Från livspussel till arbetsgivargissel – du och jag, den nya tidens digitala nomader!

Digitala nomader, flytt från storstäderna och lokala satsningar för att locka tech-talanger. I det här avsnittet berättar Ann-Therése Enarsson, vd för tankesmedjan Futurion, om de viktigaste signalerna och trenderna som visar hur vi ser på att jobba och bo i framtiden just nu - i Sverige och omvärlden.

Lise Bergqvist intervjuar Ann Therése Enarsson från Tankesmedjan Futurion

Det som tidigare var ett livspussel för den anställde har förvandlats till ett arbetsgivargissel för företagen. Ska vi fortsätta arbeta hemma även efter pandemin? Eller ska vi använda så kallade hybridlösningar? Vilka krav ställer det på ledarskapet när vissa sitter hemma, vissa på kontoret – eller när en anställd vill arbeta från ett helt annat land för en tid? Frågorna kring hur vi ska arbeta, rekrytera och bo i framtiden är många och spännande.

Tankesmedjan Futurion  har sedan den grundades fokuserat på framtidens arbetsliv och vad teknikutvecklingen betyder för hur vi kommer att arbeta. Fokus har framför allt legat på automatisering och behovet av kompetensutveckling. 

I deras nya rapport  Flyttmönster i ett förändrat arbetsliv, har de bett  The Remote Lab  att dra ut penseldragen kring distansarbetet och vad det kan innebära i framtiden.

Futurions VD Ann-Therése Enarsson kommer nu tillbaka till Be digital-podden och berättar om detta. Lyssna på vilka otroliga förändringar som hänt inom arbetslivet bara sedan hon var med senast för ett och ett halvt år sedan.

Hör när Ann Therése berättar om:

  • de  viktigaste signalerna och trenderna – från Sverige och omvärlden – som visar på ett mer distansoberoende arbetsliv i framtiden.
  • Tech-bolagen som går i bräschen och låter sina anställda jobba 100% på distans efter pandemin – vad kan vi lära av dem?
  • den nya tidens digitala nomader – en livsstil som ökat med 140 % och som får allt mer gillande

Det och mycket mera delar hon med sig av i detta avsnitt.

Saker som påverkar ditt arbetssätt, rekrytering och inte minst ditt ledarskap.

Häng med in i det nya arbetslivet!

Prenumerera på Be digital-podden i din poddspelare - finns överallt där poddar finns! Du kan också lyssna direkt här på webben.

Skip to toolbar