Till verktygslådan

ANSÖK HÄR

Coronapandemins påverkan på företag i Värmland är stor och för många är utvecklingen framåt osäker. Att ställa om till digitala arbetssätt och dra nytta av digitaliseringens möjligheter kan vara avgörande för ett företags framtid. Vi vet att det kan vara svårt att veta hur. Därför erbjuder vi kostnadsfri hjälp från experter inom det digitala fram till 2022. Syftet är lindra coronakrisens effekter, höja företagens digitala mognad och stärka konkurrenskraften i en allt mer digital tid.

FÖR VEM

Små- och medelstora företag i Värmland oavsett bransch. Alla bolagsformer är välkomna att söka, dock ej privatpersoner.

ERBJUDANDE INOM DIGITAL OMSTÄLLNING

Experter inom digitalisering hjälper ditt företag att komma igång med er digitala omställning, det kan exempelvis vara:

  • att få hjälp med vilka digitala verktyg som är rätt för just din verksamhet
  • vilka digitala marknadsförings- och försäljningskanaler som ditt företag kan använda för att öka er försäljning och effektivisera er digitala marknadsföring
  • eller hur ditt företag kan jobba med nya tekniker som tex Artificiell Intelligens och dataanalys för att fatta bättre beslut, effektivisera verksamheten och erbjuda nya värden till era kunder.

Vi har listat exempel på områden du kan få hjälp inom i ansökan. Har du ett behov inom digitalisering som inte finns beskrivet i ansökan anger du det så ser vi vad vi kan göra utifrån ditt önskemål.


OM ANSÖKAN

Här hittar du beskrivningar av de områden som finns listade i ansökan. Vi kan bevilja expertstöd för mellan en och tio timmar åt gången. Dessa timmar går inte att använda för att göra mer konkreta åtgärder, exempelvis bygga en e-handelslösning eller löpande driftskostnader för en plattform. Hjälpen får du från företag och konsulter som är knutna till Be Digital och Compare. I ansökan kan du själv ange förslag på passande leverantör, tex någon som du redan idag samarbetar med. Du kan söka flera gånger för olika områden utifrån hur ditt företags behov förändras fram till 2022. Du ansöker direkt här på webben under “Ansök här“.


KONTAKT & FRÅGOR

Är du osäker kring ditt behov eller har frågor, kontakta Peter Gunnebro, Compare:
Tel: 073-626 37 18 Mail: peter.gunnebro@compare.se

Vi behandlar de personuppgifter du lämnar i din ansökan i enlighet med Stiftelsen Compares integritetspolicy.

 

ANSÖK HÄR

Bli leverantör av experttimmar

 

Fakta om projektet “Ställ om!” –  som möjliggör detta erbjudande

Coronakrisen har drabbat företagen i Värmland och andra regioner hårt, många små och medelstora företag behöver snabbt få akuta och direkta rådgivnings- och stödinsatser för att hantera effekterna och övergå till mer digitala affärsmodeller, erbjudanden och arbetssätt. Karlstad Innovation Park har därför samlat aktörer i Värmland som tillsammans kan erbjuda olika typer av råd och stöd till en stor bredd av värmländska små och medelstora företag i ett gemensamt EU-projekt som heter “Ställ om!”. Compare, som driver satsningen Be digital, är en av aktörerna som stöttar inom området digital omställning. Med i projektet finns även Paper Province för stöttning inom tjänsteutveckling och IUC Stål & Verkstad som erbjuder stödinsatser för industriföretag. ALMI Värmland och Visit Värmland driver liknande satsningar där företag som drabbats av coronakrisen kan få stöd.

Hitta digital kompetens!