Digital omvärldsbevakning

Här hittar du löpande intressanta och inspirerande artiklar om vad som händer inom den digitala sektorn.

December 9, 2022

Nära 100 deltog i framtidsspaning om förändringsvågor i Karlstad

Onsdagen 30:e november anordnade Compare Framtidsresan 2049. Nära 100 representanter från offentlig sektor, akademi, media och privat sektor samlades i Karlstad för att gemensamt identifiera utmaningar och lösningar i sina respektive områden.

December 9, 2022

Karlstads kommun testar digital medborgarpanel

Under hösten 2023 kommer runt 400 Karlstadbor få chansen att uttrycka sina åsikter via en digital medborgarpanel. Syftet är att kommunen ska få en direkt kontakt med invånare och ta del av deras åsikter och behov.

October 7, 2021

TechLunch: Tech – Sveriges nya basindustri

På höstens första TechLunch gästas vi av Christina Ramm-Ericson som är näringspolitisk chef på IT & telekomföretagen. Hon kommer att presentera de viktigaste delarna ur rapporten ”Tech – Sveriges nya basindustri”. En bransch som i allt högre grad bidrar till innovation och som skapar stora värden i samhället. Källa: Compare

October 7, 2021

TechWalk: Bäst med test

Värmland har blivit en testmiljö för digital välfärdsteknik. I veckans TechWalk möter vi Mari Banck, utvecklingsledare på Region Värmland, och Rickard Forsman, vd för Geras Solutions, som berättar om värdet i att ny teknik i ett tidigt skede når både patienter och vårdpersonal.

Källa: Compare

September 21, 2021

TechWalk: Tech-skills för alla

Källa: Compare Under hösten är du välkommen till fem TechWalks tillsammans med spännande gäster. Först ut är Technigo, som sedan starten 2016 jobbat med nytänkande utbildningar inom digitalisering och IT.

May 11, 2021

Compare-lunch: Ett förändrat arbetsliv – post corona

Källa: Compare. På vårens sista Compare-lunch har vi bjudit in Ann-Therése Enarsson, vd för tankesmedjan Futurion. Hon delar med sig av de viktigaste signalerna och trenderna från deras nya rapport, som visar hur vi ser på att jobba och bo i framtiden - från Sverige och omvärlden.

March 12, 2021

Digital Compare-lunch: Universeum

Källa: Compare. En storsatsning på bland annat digitalisering och AI för ökad innovationskraft, stärkt kompetensförsörjning och en hållbar samhällsutveckling. Välkommen den 26 mars!

March 12, 2021

Digitalisering driver Axfood framåt – växer snabbare än marknaden

Digitalisering driver Axfood framåt - växer snabbare än... marknaden "Axfood har en hög svansföring när det gäller digitalisering. Teknikskulden är liten, automatiseringsambitionerna"

March 12, 2021

Arbetsgivare måste verka för en bra digital arbetsmiljö

exempelvis om brister i it-stödet eller om avsaknad av utbildning? Därefter gäller det att prioritera bland de åtgärder...Professor i människa-datorinteraktion och vicerektor för digitalisering vid KTH, Kungliga Tekniska högskolan, samt medlem av regeringens Digitaliseringsråd

March 12, 2021

Nu startar en distanskurs för ingenjörer om AI och etik

intelligens, tagit fram en distanskurs om etik och AI just för ingenjörer – AI Ethics for Engineers....Undervisningen består av tre zoom-träffar och resterande del sker digitalt med förinspelade föreläsningar och arbetsuppgifter.

Lyssna på Be digital-podden för att få mer inspiration om digitaliseringens möjligheter och utmaningar!

Skip to toolbar
Hitta digital kompetens!